10 Nisan 2014 Perşembe

Haşhaşlı Kurabiye

Canım biricik teyzeme  bu enfes tarif icin cokkk tesekkur ederim ( hulyalilezzetler.blogspot.com).



  • Malzemeler:
  • 200 gr erimemiş tereyağı (soğuk)
  • 4 yemek kaşığı yoğurt suyu,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ, 
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (gerekirse 1-2 kaşık eklenebilir),
  • 4 yemek kaşığı mavi haşhaş,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 yumurta sarısı (akı dışına),
  • Üzerine dekoratif amaçlı serpmek icin deniz tuzu .

  • Yapılışı 
  • Tereyag bir bıçakla soguk haldeyken dogranir ve diğer malzemelerin hepsiyle karıştırılır. 
  • Kulak memesi yumusakliginda hamur yapılır ve on dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
  • Hamur bir merdaneyle açılır ( ince olucak bisküvi yapar gibi).  
  • Hamurdan kurabiye kaliplariyla sekiller çıkarın ve yaglanmis tepsiye yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Kebap cubuklariyla üzerine delikler acın ben yukarıdaki resimde oldugu gibi yaptım cok cici oldular.
  • Üzerine yumurta aki surulup deniz tuzu dökülür ve onceden isitilmis 200 derecelik fırında yaklasik 20 dakika kadar pişirilir.
  • Pisen kurabiyeler soguyunca bir kurabiye kutusuna konur uzun süreli bekleyebilir .
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder