18 Nisan 2014 Cuma

Muhallebili Tel Kadayıf Tatlısı (2)

Biricik Teyzem'e tarif icin tesekkurler... ( hulyalilezzetler.blogspot.com)


  • Malzemeler 
  • Kadayıfı icin:
  • 300 gr kadar kadayıf,
  • 1 su bardağı şeker ( azaltılıp çoğaltılabilir ),
  • 125 gr tereyağı ( azaltılıp çoğaltılabilir ),
  • 1 su bardağı kavrulmuş ceviz.
  • Muhallebisi icin:
  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un,
  • 200 ml lik krema ( konulmaya da bilir),
  • 1 poşet krem şanti,
  • 3 parça damla sakızı,
  • 125 gr tereyağı ( azaltılıp çoğaltılabilir).

  • Yapılışı:
  • Kadayıflar incecik kıyılır ve tavaya tereyagla birlikte alınıp orta ateşte devamlı karıştırarak kavrulmaya başlanır. 
  • Sekeri ve irice çekilmiş cevizleri eklenip hic basından ayrılmadan sabırla yarım saat kadar kavrulur.
  • Teyzeminde dediği gibi bu işlemi düzgün sekilde yaparsanız tatlınız dolapta beklesede kadayıflar yumuşamaz , yani biraz sabır:))).
  • Kavrulan kadayıflar iyice sogutulur.
  • Baska bir tencereye tereyag alınır ve damla sakızları konulup eritilir.
  • Üzerine ununu ilave edip hafif kavrulur.
  • Sekeri ve sut ilavesiyle muhallebi karistirilarak pişirilir.
  • Pisen muhallebi tamamen sogutulur ( yoksa bundan sonraki işlemi tutmaz).
  • Soğuyan muhallebiye 1 poşet krem santi ve kremasi dökülür mikserle 10 dakika cirpilir.
  • İster bir borcama isterde benim gibi tek kişilik kuplara once kadayıf dokulup bir kasikla yada elinizle bastırılır.
  • Üzerine muhallebisi dökülür.
  • Kalan kadayifta muhallebinin üzerine konulur ve hafifçe bastırılıp dolapta en az 3-4 saat bekletilir. 
  • Citir citir kadayıfı ve yumusacik muhallebisiyle enfes olan bu tatlıyı en kısa zamanda denemeniz temennisiyle....

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder