28 Mayıs 2011 Cumartesi

Patlican Graten

Bugunki tarifimiz patlican graten olucak.Patlican graten benim kendi denemelerim sonucunda cikmis bir tarif.Cocuklarinda cok sevecegi bir lezzet oldugundan eminim cunki kendi kizimda denedim:).Ayrica el oyalamayan hemde afiyetle yenilebilecek bir zeytinyaglida.Tarifimiz soyle:

MALZEMELER
3 adet orta kalinlikta patlican(halka halka dogranmis ve kizartilmis)
1 iri yumurta,
1,5 su bardagi krema(sivi kivamda)
yarim cay bardagi sut,
1 su bardagi parmesan peyniri yada kasar peyniri,
Bir cay bardagi lor peyniri,
tuz,
karabiber,
ARA MALZEMELER ICIN
1sogan,
2 yemek kasigi siviyag,
2yesil biber(yoksa kirmizi biberde kullanilabilir)
3 orta boy domates,
3 dis sarimsak,
yarim demet maydanoz,

YAPILISI:
Oncelikle halka olarak dogranmis patlicanlar siviyagda kizartilir.Fazla yagini almak icin bir pecetenin uzerine cikarilir ve dinlendirilir.Bir tavada once sogan ve biber 2 kasik siviyagla kavrulur.Kavrulan karisima yikanip kabuklari soyulmus domatesler dogranir.2dis sarimsakda eklenir ve pismeye birakilir.Pistikten sonra tuzunu ve karabiberi katilir.(burda kucuk bir tiyo veriyorum:) bir tatli kasigi seker bu sosa dahada guzel lezzet veriyor.Hazirlanmis sosa kiyilmis maydanozlarida katin.
Diger  tarafta krema,sut,yumurta,ve peynirler karistirilir az bir tuz ve karabiber takviyesiyle harci hazirlanir.Arzu ettiginiz bir borcama(ben orta boy oval bir borcam kullandim)bir kat patlican dizilir uzerine domates sosunun yarisi dokulur.Krema sosununda yarisi dokuldukten sonra ikinci kat patlicanlari dizilir.Ayni sekilde once domates sosu ve kremasi dokulur.En son katin uzerine istenirse 2 yemek kasigi kasar peyniri dokulur ve  200 derecelik onceden isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirilir.Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder