29 Mayıs 2011 Pazar

Basamel Soslu Sucuklu Kasarli Borek

Bugun sizlerle bir borek tarifi paylasmak istedim. Bu tarifin bende cok anilari var neden derseniz 13-14 yaslarindayken bir yemek programindan almis olmam ve ilk yaptigimda babamin kizimda artik buyudu bana borekler yapiyor dedigi kulaklarimda cinliyor olmasi derim:).
Taa o zamanlardan beride begenerek ve severek yaparim. Isterseniz kizartma seklinde yada firinda pisirme yontemiyle de yapabilirsiniz. Ben hafif olmasi sebebiyle firini tercih ediyorum. Yanliz kizartma olaninin tadinin daha enfes oldugu bir gercek. Eger benim gibi kilo verme cabasi icerisinde degilseniz mutlaka kizartma olanini tadin derim. Hic pisman olmayacaksiniz, garanti veriyorum. Pastirma veya sucuk ikiside bu borege farkli tad katiyor ve yakisiyorlar. Bunuda demeden gecemeyecegim. Haydi buyrun tarifimize gecelim.

MALZEMELER (8 adet borek icin)
2 adet yufka,
2 yemek kasigi tereyagi yada margarin,
1 yemek kasigi tepeleme un,
2 su bardagi sut
tuz,
yarim kangal sucuk,
bir kase kasar peyniri,
1 kase galeta unu,
1 adet yumurta.

YAPILISI
Once bir tencereye iki kasik yagi alip eritiyoruz, eriyen yagin icerisine unu ekleyip hafif rengi donene kadar kavuruyoruz.
Kavrulan unun uzerine sutunu dokup muhallebiden koyu bir kivam alana kadar pisiriyoruz. Pisen sosa iki kasik kasar peyniri ekliyoruz, en son tuzunu katip sogumaya birakiyoruz.
Yufkalarimizi duz bir zemine serip soguyan harcin yarisini uzerine dokuyoruz kalan yufkayi onun uzerine koyup harcin diger yarisinida ekliyoruz. Once ilk katin sonra ikinci katin uzerine basamel sosu iyice yayiyoruz. Boregi once dorde sonra sekize boluyoruz. Her parcaya uc yada dor parca ince dilim sucuk ve biraz kasar peyniri koyup sigara boregi sarar gibi once yanlarini ice kivirip sonra sariyoruz. Elimizde yassi dikdortgen bir borek oluyor. Bunu once yumurtaya sonra galeta ununa bandirip onceden isitilmis 180 derecelik firinda iyice kizarana kadar psiriyoruz. Pisen boreklerinizin bir kat daha buyugunu fark ediceksiniz. Afiyet olsun:)
                                
                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder