8 Temmuz 2014 Salı

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

     Son gunlerin en revaçta olan tatlılarından olan muhallebili kemalpasa tarifini verelim:).


  • Malzemeler:
  • Alt taban icin: 
  • 1 paket kemalpasa tatlısı,
  • Üzerindeki tarife göre pişirilir. 
  • Muhallebisi icin:
  • 1 litre sut,
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un,
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik seker , 
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi,
  • 1 paket vanilya ,
  • 1 yada 2 limonun kabuğunun rendesi ( rendenin en kucuk tarafiyla),
  • 1 yemek kasığı tereyag( pistikten sonra konuluyor ),
  • 1 çubuk tarcin( muhallebi pisince icinde çıkarılıyor).
  • Üstü icin ( isteğe bağlı)
  • 1 paket krem santi ( içindeki 2 poşette kullanılıyor,
  • 1 su bardağı soguk sut ( krem santiyi cirpmak icin),
  • Üzerini süslemek icin arzu ettigini meyvalar yada meyva sosu.
  • Yapılışı:
  • Kemalpasalar üzerindeki tarife göre pişirilir ve kare, yuvarlak yada orta boy dikdortgen borcama alınıp sogutulur,
  • Üzerine muhallebisi icin tereyag haric diğer malzemeler karıştırılır ve pişirilir.
  • Pisen muhallebinin icinden çubuk tarcin çıkarılır 1 yemek kasığı tereyag eklenerek 5 dakika mikserlenir.
  • Kemalpasanin üzerine muhallebi dokulur. 
  • İyice sogutulduktan sonra krem santi ile süslenir.
  • Arzuya göre Antep fistigi, ceviz, fındık da kullanabilirsiniz. 
  • Tariflerimi videolu olarak gormek isterseniz instagram hesabımdan beni takip edebilirsiniz Kevser Baysal ( kuru ) yada @nuruayn seklinde bulabilirsiniz.... 
Afiyet Olsun😊 
Kevser KURU





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder