7 Temmuz 2014 Pazartesi

Zeytinyağlı Biber Dolması


  •     Malzemeler:
  • 15-20 adet taze yesil biber ( dolmalik),
  • 2 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
  • 2-3 adet sivri biber( minik minik dogranmis,
  • 1 adet taze kırmızı biber ,
  • 2-3 adet domates ( kabukları soyulmuş ve minnacik dogranmis),
  • 4-5 dis sarımsak,
  • 2 yemek kasığı salça ( biri domates , digeri biber salçası),
  • 1 yemek kasığı seker,
  • 2-3 yemek kasığı nar eksisi,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 yemek kasığı nane,
  • 1 yemek kasığı reyhan,
  • 1 cay kasığı Yenibahar ,
  • Tuz,
  • 1 tatlı kasığı karabiber,
  • 1 tatlı kasığı pulbiber( isteğe bağlı),
  • 2 su bardağı pirinc.
  • 1 su bardağı su.
  • Siviyag yada zeytinyagi.

  • Yapılışı:
  • Tencereye siviyag , sogan ve biberler alınır kavrulur.
  • Üzerine domatesi ve salçaları eklenir .
  • Pirinci ilave edilir. 
  • Baharatları, nar eksisi , sarimsagi ( rendelenmis yada dogranmis)ve sekeride ilave edilip kavrulur. 
  • En son suyu eklenip kısık ateşte demlendirilir.
  • Ocaktan alınca kıyılmış maydanozu eklenir ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan harç içleri çıkarılmış ve yıkanmış biberlere doldurulur.
  • Arzu eden biberlere kapak olsun diye domates kesip koyabilir.
  • Tencereye dizilir. 
  • Biberlerin yarısından az yukarıya kadar sıcak su konur. 
  • Kısık ateşte pirinçler iyice sisip pişene kadar bekletilir. 
  • Pisince ister soguk ister sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder