6 Temmuz 2014 Pazar

Güllaç

     
        Ramazan ayıbın vazgeçilmezi gullac sofralarımızdan eksik olmasın. Hafifliği ve lezzetiyle midelerimizi kuşatsın:).....


  • Malzemeler:
  • 1 paket gullac ( 400 gram),
  • 2,5 litre sut ,
  • 3 su bardağı seker,
  • Arasına serpmek icin isteğe göre ceviz, Antep fistigi, fındık .
  • Üzerini süslemek icin hindistan cevizi, taze meyva.

  • Yapılışı:
  • Sut ve sekeri ocağa alın ve seker eriyene kadar karistirin.
  • Elinizi yakmayacak ama sıcağa yakın ılık olucak.
  • Gullac yapraklarını çıkarın ve teker teker bol sut dökerek tepside islatin.
  • Yarıya geldiğinizde arasına arzu ederseniz Antep fistigi , ceviz , fındık serpin. 
  • Yaprakların hepsi bitince kalan sütü üzerine boşaltın ve dolapta 4-5 saat bekletin.
  • İsteginize göre süsleyin ve servis yapın.
  • Gullaci misafirleriniz gelmeden 4-5 saat once yaparsanız en guzel sonucu elde etmiş olursunuz unutmayın.
Afiyet Olsun😊 
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder