30 Ekim 2014 Perşembe

Havuçlu Kedidilli Muhallebi


  • Malzemeler:
  • 1 paket kedili bisküvi,
  • İslatmak icin:
  • 1 su bardağı sut,
  • 2 yemek kasığı toz seker( seker ve sut karistirilip kedi dili biskuvilerin üzerine dokulur.
  • Kremasi icin:
  • 3,5 su bardagi sut,
  • 2 yemek kasığı un( tepeleme),
  • 1 su bardagi toz seker,
  • 1 yumurta sarısı ,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 limon kabugu rendesi ( asıl tarifte yoktu ben ekledim cok ferahlik verdi),
  • Pistikten sonra eklemek icin 1 yemek kasığı tereyag,
  • Havuclu katı icin:
  • 600 gram rendelenmis havuc,
  • 2 su bardagi su ( havuçları pişirmek icin),
  • 1 su bardagi toz seker,
  • 2 yemek kasığı nisasta,
  • Nişastayı acmak icin yarım cay bardagi su,
  • Üzerini süslemek icin hindistan cevizi.

  • Yapılışı:
  • Kedi dili biskuviler kare bir borcama dizilir.
  • Üzerine sekerli sutu karıştırıp her tarafı islanicak sekilde dokulur.
  • Kremasi icin tereyag haric diğer malzemeler karıştırılır ve pişirilir.
  • Kaynatip koyu bir kıvam alınca altı kapatılır yagi eklenir ve eriyene kadar karistirilip biskuvilerin üzerine dokulur.
  • Soğumaya bırakılır.
  • Üzeri icin rendelenmis havuçlar ve su iyice kaynatilir.
  • Pistigi su sekilde anlayabilirsiniz havuçlar yumuşamış ağza diri gelmeyince pişmiş demektir..
  • Pisen havuc bir blendirdan puruzsuz olana kadar geçirilir.
  • İcine sekeri katılır ve kaynamaya bırakılır.
  • Yarım cay bardagi su ile açılan nisasta yavaş yavaş kaynamakta olan havuçlara eklenir ve bir iki tasım daha kaynattiktan sonra altı kapatılır.
  • İcine arzu ederseniz bir avucda ceviz ekleyebilirsiniz havuc ve ceviz bir irine cok yakışıyor.
  • Buyuk bir kasikla muhallebinin üzerine sos dokulur ve iyice soğumaya bırakılır. 
  • Soğumuş ve dilimlenmis tatlı süslenip servis yapılır. 

Afiyet Olsun 😊
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder