31 Ekim 2014 Cuma

Bazlama ( Porsiyonluk)

      Muharrem ayınız mubarek olsun 🌹 .
Bu guzel ve mubarek ayda Rabbim hepimize bol ibadet edebilmeyi ve dua etmeyi nasip eylesin.
Bugun  aksama dogru evde ekmek olmadıgını fark edince canhıraş sekilde mutfağa girdim ve pitirciklarim icin bazlama yapayım dedim. Porsiyonluk sekilde yapınca daha cok hoşlarına gitti soğumadan hapur hupur yediler masallah ☺ . Sizlerde mutlaka evlerinizde yapıyorsunuzdur ama birde benden tarif alın istedim. Yapımı kolay ve cok zaman almaz simdiden soyleyeyim iciniz rahat olsun. 


  • Malzemeler ( 12-14 kucuk bazlama icin)
  • 5 su bardagi un,
  • 1 paket yas maya,
  • 2 su bardagi ılık su ( arzu ederseniz yarı su yarı sut seklinde de kullanabilirsiniz),
  • 2 yemek kasığı seker,
  • 1 yemek kasığı tuz.
  • Yapılışı:
  • Öncelikle maya ve seker genişçe bir kaba alınır ılık su ilavesiyle iyice eritilir.
  • Tuz ve un ilavesiyle yumusak bir hamur elde edilir.
  • Hamur toparlanıp hala elinize yapışıyor ise bir iki yemek kasığı siviyag ile toparlayabilirsiniz.
  • Toplanan hamurdan iri bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparilir unlanmis bir tepsiye alınıp uzerleri kapatılıp mayalandirilir.



  • Mayalanan hamurlar teker teker alınıp br merdaneyle 1-2 santim kalınlığında inceltilir.
  • Arzu ederseniz bu islemi elinizle bile yapabilirsiniz. 
  • Yağsiz ısınmış tavada kısık ateşte arkali önlü pişirilir.
  • Sıcak sıcak afiyetle yenir.
Afiyet Olsun😊
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder