11 Aralık 2013 Çarşamba

Kornflaleksli Kurabiye

    Evde kucuk cocuklariniz olunca disardan almaktansa evde sevicekleri seyleri yapmayi tercih ediyorum. Bu kurabiyeyide o dusunceyle yaptim. Sundan su kadar bundan bu kadar derken ortaya enfes bir tarif cikti . Ben bir hamurla iki ayri kurabiye yaptim sizler isterseniz sadece bir seklini yapabilirsiniz. Eminim bundan sonra bes caylarinizda devamli yaptiginiz tarifler arasina katilicak bu guzel kurabiye. Bir olcuden yaklasik 38 kurabiye cikardim( ceviz buyuklugunde). Sizler dilerseniz daha buyuk yada kucuk yapabilirsiniz. Hemen malzemelerimize gecelim
  • Malzemeler:
  • 250 gr tereyagi yada margarin,
  • 1 su bardagi pudra sekeri ( daha sekerli olsun derseniz 1,5 su bardaginida kaldirir),
  • 2 yumurta ( birinin aki disina),
  • 1 turk kahvesi fincani zeytinyagi yada siviyag,
  • 2,5 subardagi misir nisastasi,
  • 2,5 su bardagi un,
  • 1 paket kabatma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 limon kabugu rendesi ,
  • sonradan hamura eklemek icin : 1 tatli kasigi kakao
  • 1 kase misir gevregi ( hafif elde ufalanmis),
  • 1 kase cocopoks misir gevregi ( kakaolu toplardan oda ayni sekilde elde hafif ufalanmis).

  • Yapilisi:
  • Oncelikle tereyag, pudra sekeri, siviyag, limon kabugu 5 dakika kadar mikserlenir.
  • Kuru malzemeleri bir anda degilde yavas yavas eklenir.
  • Iyice ozdeslesene kadar yogrulur.
  • Hamur yariya bolunur ( bunu eger iki cesitte yapmak isterseniz boyle yapin aksi takdirde hangi gevrekle yapmak isterseniz hepsini ona gore ayarlayin),
  • Hamurdan cevizden kucuk parcalar alinir yuvarlanir ve once yumurta akina sonra misir gevregine batirilip tepsiye dizilir.
  • Eger kakoluda yapmak isterseniz yariya ayirdiginiz hamurun diger kalan kisminida ucte bir kalicak sekilde bolun.
  • Ve kucuk parcanin uzerine kakaoyu serpip iyice yogurun.
  • Ayirdiginiz diger kisimdan ilk yaptigimiz kurabiyeden farkli olarak daha kucuk parcalar alin ve elinizde acin,
  • Icine kakaolu hamurdan findik tanesi kadar koyup kapatin ve yuvarlayin .
  • Onuda ayni sekilde yumurta akina batirin ,yanliz disini cikolatali top seklindeki misir gevregine batirip tepsiye dizin.
  • 170 derecelik firinda catlayip hafif kizarana kadar pisirin.
  • Benim firinim yaklasik 30-35 dakikada pisirdi.
  • Pisen kurabiyelerinizi firindan cikarip yaninda sutlu kahve yada cayla servis yapabilirsiniz.
  • Simdiden hepinize mutlu, huzurlu gunler dilerim.....

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder