9 Aralık 2013 Pazartesi

Havuclu Elmali ve Tarcinli Kek

 Firsat bulmusken hic ara vermeden daha dumani ustunde dun yapip aninda biten kekimide yayinlamak istiyorum. Sizlerde benim gibi mutlaka cocuklariniza besleyici seyler yedirmeye ozen gosteriyorsunuzdur. Oyleyse bu keki denemenizi tavsiye ederim. Inanin pisman olmayacaksiniz. Tamamen evdeki malzemelerimle yapmis oldugum bu keki her yaptigimda kizlarim ilk bir saat icinde bir kac dilim kalicak sekilde bir nevi canavar gibi bitiriyorlar:). Eminim sizlerde dener ve cokkkk begenirsiniz. Yorumlarinizi heyecanla bekliyor olacagim unutmayin.Tarif ise soyle:
  •  Malzemeler:
  • 3 yumurtA,
  • 1,5 su bardagi seker ( arzunuza gore yarim bardak daha koyabilirsiniz ben uzerine sos yaptigimdan daha cok seker eklemek istemedim),
  • 1 su bardagi rendelenmis ( rendenin kucuk tarafiyla) elma,
  • 1 su bardagi havuc ( ayni sekilde rendelenmis),
  • 1 su bardagi siviyag,
  • 1 su bardagi ceviz,
  • 3 tatli kasigi tarcin,
  • 3 tatli kasigi hindistan cevizi ( yoksa problem degil),
  • 1 adet limon kabugu yada portakal kabugu ( sahane bir lezzet veriyor yoksa sorun degil),
  • 2 su bardagi un ( ununuz eger 2 bardak cikmazsa yarim bardagini nisasta seklindede kullanabilirsiniz bnden size kucuk bir tiyo:),
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 cay kasigi karbonat ( daha guzel kabarmasina yardimci olur).
  • Sosu icin ise:
  • 1 Paket cikolata sosu,
  • 2,5 su bardagi sut,
  • 1 yemek kasigi tereyag yada margarin ( sosa parlaklik vermesi icin).
  • Suslemek icin ise:
  • antep fistigi,
  • hindistan cevizi,
  • arzu ettiginiz diger malzemeler:).

  • Yapilisi
  • Yumurta ve sekeri iyice kopuk gibi olana kadar cirpin ( yaklasik 10 dakika kadar),
  • Sirasiyla siviyagini ,havuc, elma ve baharatlarini ekleyin.
  • Kuru malzemelerin hepsini suzekten gecirin ve hamuru sonmemesi icin tahta bir kasikla yavas yavas karistirin.
  • Tum malzemelerin karistigindan emin olduktan sonra yaglanmis firin kabina dokun.
  • Ve onceden isitilmis 170 derecelik firinda 50-60 dakika arasi( herkesin firinina gore degisiyor 45-50 dakikadan sonra kontrol etmeyi unutmayin) pisirin.
  • Kekiniz piserken cikolata sosunu uzerindeki tarife gore yapin altini kapattiktan sonar tereyagini ekleyin ve sogumaya birakin.
  • Pisen kekinizi kabindan cikarmadan sogutun.
  • Kek ve sos soguyunca keki bir servis kabina alin uzerine sosunu dokup arzu ettiginiz gibi susleyin.
  • Kekimiz servise hazir :)
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder