23 Mayıs 2014 Cuma

Yumurtalı Bulgur Pilavı

    Hayırlı Cumalar sevgili takipçiler!
Maalesef çok acı bir hafta geçirdik ülke olarak ...
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı insan hayatının en acı olaylarından biriydi Soma!
Rabbim tüm şehitlerimize Cennet-i firdevsine alsın diyerek başlamak istiyorum..
Yer altında onca zorlukla kimisi cocuğunun ameliyatı kimisi ev borcu, kimisi de kit kanaat geçinmek , nafakası icin çalışmış o yüreği buyuk insanlarımızın ruhlarını şad etsin.
Soma unutulmasın bizde elimizden gelen sekilde güvendiğimiz yerlere yardımlarımızı yapıp yetim kalmis 432 evladımıza ve ailelerine destek olalım.
Bu elim olay ertesinde Bosna Hersek'te olan sel felaketi icinde aynı duyguları yaşadığımı belirtmek istiyorum.
Rabbim her iki olaydada geride kalanlara sabretme gücü versin. Bizede insan oldugumuzu hatirlayip sözlerle birbirimizi kırmayı bırakıp bir oldugumuzu görmeyi nasip etsin diyorum.

Uzun bir aradan sonra cok ugrastirici bir yemek eklemek istemedim. Bu görüntüsü farklı kulağa ilginç gelen yemegi Kahramanmaraş'ta gorumcemin ellerinden yemiştim. Yöresel bir tad olduğunu kısa zamanda besleyici ve lezzetli bir seyler yapmak istediklerinde bunu yaptıklarını söylemişti.
Bende cok yogun oldugum günlerde yapmayı tercih ettigim cocuklariminda severek yedikleri bu yemeğin tarifini vermek isterim.


  • Malzemeler
  • 2-3 yemek kasığı tereyag ( isteyen siviyagda kullanabilir),
  • 1 corba kasesi bulgur,
  • Tuz.
  • Tavuk suyu yada et suyu ( arzu eden normal suda kullanabilir, ben bir corba kâsesine bulguruma göre 2 corba kâsesi su ekliyorum).
  • Üzerine dokmek icin :
  • Bir kase sarımsakli yogurt .
  • Yoğurdun üzerine : 
  • 4-5 adet yumurta ,
  • 2-3 yemek kasığı tereyag ( bol tereyağında olursa cok lezzetli oluyor ),
  • Tuz.
  • Süslemek icin:
  • 1-2 yemek kaşigi tereyag.
  • 2 tatlı kasığı nane,
  • 1 tatlı kasığı pulbiber.

  • Yapılışı:
  • Tereyağını eritip bulguru alın ve bes dakika devamlı karıştırarak kavurun tuzunu ve tavuk suyunu koyup kısık ateşte pisirin. 
  • Pisen pilavınızı dinlendirin . 
  • Bir tavada yumurtası icin tereyağını eritin , yumurtaları yikayip bir kâseye kirin ve tuz ilavesiyle iyice çırpın.
  • Tereyağının icine döküp karıştırarak pisirin. 
  • Arzu ederseniz üzerine yakicagimiz nane ve pulbiberi tereyağına once koyup sonra yumurtaları ekleyebilirsiniz. Yada sonrasında üzerine ayrı yakıp dokebilirsiniz. 
  • Pilavınızı bir tabağa alın üzerine sarımsakli yogurt ve yumurtayı koyun. 
  • En ustunede süslemek ve lezzet vermek icin nane ve pulbiberi yakıp dokun. 
  • Afiyetle yiyin. 
Afiyet Olsun:) 
Kevser KURU









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder