30 Mayıs 2014 Cuma

Dondurmalı İrmik Helvası

Söyle en hızlı ve şipşağından irmik helvasi yapalım ne dersiniz:).


  • Malzemeler (4 kişilik)
  • 3 yemek kasığı tereyag,
  • 3 yemek kasığı siviyag,
  • 2 yemek kasığı helvalik fıstık ( cam fistigi),
  • 1,5 su bardağı irmik,
  • 1 cay kaşığı  tarçın ( kavururken icine eklemek icin),
  • 1 tatlı kaşığı  hindistan cevizi ( kavururken konuluyor),
  • Şerbeti icin:
  • 1,5 su bardağı seker,
  • 2 su bardağı sut ve su karışımı.
  • İcine koymak icin dondurma. 

  • Yapılışı:
  • Öncelikle yağları tavaya alıp eritiyoruz ve cam fıstıklarını hafif pembelestiriyoruz.
  • Üzerine irmik,tarcin ve hindistan cevizini ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  • Hafif rengi dönüp tarcin ve hindistan cevizinin kokusu çıkana kadar kavrulacak.
  • Baska bir tencerede sut ve sekeri kaynatin kavrulmuş olan irmigi ocaktan kenara alıp şerbetini dokun.
  • Ocaktan almamızın sebebi her yere sicramamasi ve mutfak kazaları olmasın diyedir.
  • Tekrar ateşe koyup kısık ateşte iyice pişiriyoruz.
  • Pisen helvayı ağzını açmadan soğutuyoruz ( ilitmaklada oluyor).
  • Soğuyan helvadan istediğiniz boyutlarda bir tabağa alıp ortasını çukur yapıyoruz ve dondurma kasigiyla dondurma koyup uzerinide helvayla kapatıyoruz.
  • Ters çevirip tabağa çıkarıyoruz.
  • Üzerini arzunuza göre süsleyip servis yapıyoruz .
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder