1 Ağustos 2012 Çarşamba

Etli Karisik ( Kuru ) Dolma

   
  • MALZEMELER ( 25 adet patlican, 15 adet biber icin)
  • 500-600 gram yagli kiyma ( normalde kuyruk yagida kullanilir ama ben tercih etmiyorum),
  • 3 adet sogan ( incecik  dogranmis),
  • 2-3 adet yesil sivribiber ( ince ince dogranmis),
  • 3-4 adet domates ( soyulmus ve incecik dogranmis),
  • 2 su bardagi dolmalik pirinc,
  • 1 demet maydanoz ( burda olanlar demetin yarisini kullanabilirler ),
  • 1 demet taze nane,
  • 2 yemek kasigi biber salcasi,
  • 1 yemek kasigi domates salcasi,
  • 7-8 dis sarimsak ( rendelenmis yada dovulmus),
  • tuz,
  • 2 tatli kasigi karabiber,
  • 2 tatli kasigi pul biber,
  • 3 tatli kasigi reyhan,
  • 2 yemek kasigi kurunane,
  • 1 tatli kasigi kimyon,
  • nar eksisi 3-4 yemek kasigi daha cok sevenler fazlada kullanabilirler ( sumak eksisi yada limon suyuda olur),
  • yeteri kadar siviyag yada zeytinyagi.

  • YAPILISI
  • Kuru dolmaliklar ayri ayri kaynar suda 10 dakika haslanir ve suyu suzulur.
  • Oncelikle kiyma ve diger malzemeler guzelce harmanlanip 5 dakika iyice yogurulur.
  • Kaynatilmis dolmaliklarin icine cok bastirmadan harci konulup dolmalar agiz agiza gecicek sekilde tencerenin dibine yerlestirilir.
  • Tum dolmaliklar bitene kadar ayni islem devam ettirilir.( ben patlicanlari ve biberleri ayri tencerelerde pisiriyorum).
  • Dizilen dolmalarin uzerine siviyag gezdirilir.
  • Orta hareretli ocakta kaynamaya birakilir.
  • Kaynamaya baslayinca yarim saat ile 45 dakika arasi pisirilir.
  • Pisen dolmalar tek tek bir catal ve kasikla borcama dizilir.
  • Suyunu suzme islemi esnasinda dolmalar parcalanmasin diye ben tek tek kendim cikariyorum.
  • Sicak servis yapilir.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

2 yorum:

  1. iftar için ne yapayım diye düşünürken sen aklıma geldin kevsercim ve sayfanı açar açmaz ekrana bildiğin yapıştım ellerine sağlık kuzummm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim benim teveccühün :)) bilirsin Ömer beyin favori yemeklerindendir ondan sıklıkla pişiriyoruz:).
      Sevgiler

      Sil