4 Ağustos 2012 Cumartesi

Acma

    Soyle mis gibi kokan yumusacik sahurlarinizi renklendiricek bir acma yapalimmi?. Tarif cok eski Emine S. Beder'den almistim yillar once. Tarifimize hemen gecelim  isterseniz:)


  • MALZEMELER
  • 600 gram un,
  • 1 su bardagi ilik su,
  • 1 adet yumurta,
  • 2 yemek kasigi toz seker ( orijinalinde 1 yemek kasigiydi),
  • 40 gram maya,
  • 1 tatli kasigi tuz,
  • 1 su bardagi yogurt,
  • 1 su bardagi siviyag,
  • 100 gram tereyag yada margarin,
  • corekotu.

  • YAPILISI
  • Unu yoguracagimiz kaba eleyip ortasini havuz gibi acalim ve sekeri, tuzu, siviyagi, yogurdu ve bir adet yumurtanin akini unun ortasina koyalim.
  • Bir su bardagi ilik suda erittigimiz mayayi una ekleyelim ve malzemelerin hepsi ozdeslesene kadar kulak memesi yumusakliginda yoguralim.
  • Hamurdan kucuk parcalar koparalim.
  • Elimizde yuvarlayip asagidaki resimdeki gibi bir tatli tabaginin ici buyuklugunde acalim.
  • Icine yumusamis tereyagindan iyice surelim heryerine gelicek sekilde.
  •  Sonra rulo seklinde yuvarlayalim ( asagidaki resimde oldugu gibi).
  • Iki elimizin arasina alip uzunlamasina yuvarlayarak bir karis uzunlugunda bir hamur elde edelim.
  • Bu hamure dugum atar gibi sekil verip yaglanmis tepsiye dizelim.
  • Acmalarin uzerine yumurta sarisi ve corek otu serpip onceden isitilmis 150 derecelik firinda iyice kizarana kadar pisirelim.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder