4 Ağustos 2012 Cumartesi

Karnabahar Corbasi

     Bir kac gun once farkli arayislar icinde iftara hangi corbayi yapsam diye dusunurken dolabin cekmecesinde duran karnabaharlari gordum ve ise koyuldum:). Dogruyu soylemek gerekirse sonunda bu kadar lezzetli olucagini kestiremedim. Ama bir kac icten gelen malzeme ilavesi ve degisimle cok guzel bir corba oldu. Daha oncede bahsettigim gibi buyuk kizim karnabahari hic yemiyor. Yanliz bu corbayla severek yedi:).Sizlerde deneyip fikirlerinizi benimle paylasirsaniz cok sevinirim....


  • MALZEMELER
  • 1 orta boy karnabahar ( cicekleri ayrilmis iyice yikanmis),
  • 2 adet sogan ( irice dogranmis),
  • 1 adet tavuk budu,
  • 2 litre su,
  • 4 dis sarimsak,
  • 4 yemek kasigi zeytinyagi,
  • 2 yemek kasigi tereyagi,
  • 1 yemek kasigi un,
  • tuz,
  • karabiber,
  • 1 limonun suyu.

  • YAPILISI
  • Cicekleri ayrilmis karnabaharlari , soganlari ve sarimsaklari 4 yemek kasigi siviyagla yaglayin ve bir firin tepsisine koyup  her 10 dakikada alt ust edicek sekilde karnabaharlar kizarana kadar pisirin.
  • Buyukce bir tencerede bir tavuk budunu 2 litre su, tuz ve karabiberle iyice pisirin.
  • Pisen tavugu suyun icinden alip kemiginden cikarin ve tekrar kaynayan suyuna ilave edin.
  • Firinlanmis sebzeleride bu suya alip bir el blendiriyla iyice cekin.
  • Kucuk bir tavada 2 yemek kasigi tereyaginda bir yemek kasigi unu kavurun ve kaynamakta olan corbaya ilave edip hizlica karistirin.
  • Son olarakda bir limon suyunu ekleyip sicak servis yapin.
  • Ben servis esnasinda kizimin hosuna gider dusuncesiyle bir yemek kasigi kremayla susledim:).
  • Sizde krema yada dereotu kullanabilirsiniz.
  • Secenekler hayal gucunuze ve secimlerinize gore degisir:)

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder