5 Aralık 2012 Çarşamba

El Acmasi Baklava

  •  MALZEMELER
  • Hamuru:4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100g erimiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • Ici icin:
  • 250g dövülmüş ceviz
  • ayrıca:3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
  • 150g eritilmiş kızgın tereyağı
  • Serbeti Icin:
  • 5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • yarım limonun suyu
  • YAPILISI:
  • Oncelikle hamur malzemelerinin hepsini karistirip pogaca hamuru kivaminda bir hamur elde edin ve 20 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlendirdiginiz hamuru oncelikle uc parcaya bolun sonra her bir parcayi 16 yada 18 parcaya ayirin.
  • Elinizle hamurlari yuvarlayin ve teker teker bir yemek tabagi buyuklugunde acin.
  • Actiginiz hamurlari aralarina bolca nisasta serperek 16 yada 18 parcayi ust uste koyun.
  • En ustundeki yufkaya nisasta serpmeyin. Boylelikle 16' li yada 18'li 3 grup elde edin.
  • Hamuru yuvarlak bir tepsi buyuklugunde acin( 16 'li yada 18'li hamuru bir anda hep beraber aciyoruz).
  • Yaglanmis tepsiye birinci 16'lik yada 18'lik hamur grubunu yerlestirin ve uzerine cevizin yarisini serpin.
  • Ikinci gurubuda bu sekilde acip cevizin uzerine yerlestirin ve kalan cevizide bu hamurun uzerine serpin.
  • Son kalan hamur grubunuda acip en uste yerlestirin.
  • Yufkalari baklava dilimi seklinde kesin ve erittiginiz kizgin yagi her tarafina degecek sekilde dokun.
  • Onceden isitilmis 200 derecelik firinda iyice kizarana kadar pisirin.
  • Firindan cikan baklava hamurunu iyice sogutun.
  • Serbet ilik baklava soguk olacak sekilde serbetini gezdirin.
  • 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapin.
  • Tarif icin portakal agacina tesekkurler:))...

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder