10 Aralık 2012 Pazartesi

Balkabakli Muhallebili Pasta

          Gectigimiz cumartesi aksami hem turkiye'den gelen misafirimiz icin hemde burdan turkiye'ye donucek esimin arkadaslari icin dun yayinlamis oldugum sunday lunch yemeginin yanina bu pastayi ve damla sakizli kurabiyeyi yapmistim. Pastayi ilk defa denedim ama cok begenildi. Tarifini oktayustanin sitesinden almistim yanliz kendimden bir kac malzeme eklemesiyle daha enfes oldu diyebilirim.
           Nerden biliyorsun Kevser diyenler olabilir ( cunki uzun zamandir diyetteyim:) bir cay kasigi kadar pastanin ucundan tadina baktim.Eger diyette olmasam herhalde bende bu guzel pastayi yiyenlerin arasinda olurdum . Herkesin begendigini umuyor ve tarifime geciyorum.


  • MALZEMELER
  • Alt Tabani Icin:
  • 1 paket yulafli biskuvi,
  • 2-3 yemek kasigi tereyagi ( eritilmis),
  • 1 limon kabugu rendesi.
  • Kabakli Kati Icin:
  • 2 kg balkabagi,
  • 1,5 su bardagi toz seker,
  • 5-6 tane karanfil ( karanfil kabaga cok guzel hos bir tad veriyor),
  • bir paket petibor biskuvi ( soguduktan sonra icine konuluyor).
  • 1 cay bardagi ceviz ) istenilen buyuklukte dogranmis ).
  • Muhallebili Kati icin:
  • 1,5 su bardagi sut,
  • 1 yemek kasigi ( tepeleme ) un,
  • 1 yemek kasigi ( tepeleme) nisasta,
  • yarim su bardagi toz seker,
  • 1 yemek kasigi ( tepeleme) labne peyniri.
  • Uzerine Suslemek Icin:
  • 1 su bardai kadar iri dogranmis ceviz.

  • YAPILISI
  • Oncelikle kabaklar buyukce bir tencereye alinip sekeri ve karanfilleri eklenir kisik ateste iyice yumusayana kadar pisirilir. Bizim burdaki kabaklar cok sulandigindan su eklemiyorum yanliz siz kabaginizin turune gore 5-6 yemek kasigi kadar su ilavesiyle pisirebilirsiniz.
  • Pisen kabaklari tencereden karanfilleri secerek cikarip kasikla ezin ( robot kullanmayin cok sulanir).
  • Ezdiginiz kabaklarin icine bir paket petibor biskuviyi kirin.
  • Cevizlerini de ilave edip iyice karistirin ve bir kenarda bekletin.
  • Muhallebimiz icin tum malzemeleri peynir haric cigden karistirip ocaga alin ve pisirin.
  • Pisirip ilk sicakligi cikan muhallebiye labne peynirini katip 2 dakika kadar dusuk ayarda cirpin.
  • Pastamizin en alt tabani icin bir paket yulafli biskuviye eritip soguttugunuz tereyagini ve limon rendesini katip iyice yogurun.
  • 26 cm'lik kelepceli kalibin dibine yagli kagit kesip yerlestirin ve uzerine yulafli biskuvi tabanini iyice elinizin iciyle bastirarak yerlestirin ve dolapta yaklasik yarim saat kadar dinlendirin.
  • Uzerine ikinci kat olarak kabakli harcin yarisini dokun ve kasigin arkasiyla duzeltin.
  • Ucuncu kat olarak kabaklarin uzerine muhallebinin hepsini dokun.
  • En ust kat icin ise kalan kabaklari bir yemek kasigi yardimiyla yavas yavas muhallebinin uzerine yerlestirin.
  • Bu islemi yaparken dikkatli olun ki kabaklarla muhallebi birbirine karismasin.
  • En son dolaba koymadan once bolca ceviz serpin ve en az bir kac saat dinlendirin.
  • Dinlenen pastanizi sicacik bir cay esliginde sunabilirsiniz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

2 yorum:

  1. Harika görünüyor, bende denemeyi düşünüyorum tarifinizi, ellerinize sağlık, Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkurler :) ins begenirsiniz:).

    Sevgiler

    YanıtlaSil