30 Haziran 2014 Pazartesi

Sarımsaklı Fellah Köftesi


  • Malzemeler
  • 3 su bardağı ince bulgur ,
  • Yarım su bardağı irmik,
  • 1 yumurta,
  • Tuz,
  • Karabiber ( 1 tatlı kasığı),
  • Kimyon ( 1 tatlı kasığı),
  • 1 su bardağı un,
  • 1 yemek kasığı biber salçası,
  • İslatmak icin sıcağa yakın su.

  • Sosu icin:
  • 4-5 adet soyulmuş ve küçücük dogranmis domates,
  • 5 dis dövülmüş sarımsak,
  • Siviyag,
  • 1 demet kıyılmış maydanoz,
  • 1 yemek kasığı domates salçası,
  • 1 yemek kasığı biber salçası,
  • Tuz,
  • 1 cay bardağı köfteleri hasladiginiz sudan.

  • Yapılışı:
  • Bulgur,irmik,tuz,karabiber ve kimyon karistirilip bir kaba alınır üzerine kısır islatir gibi uzerini gecicek sekilde sıcağa yakın su ile islatilir.
  • Kapağı kapatılıp sisirilir.
  • Sisen bulgura yumurtası unu ve az su ilavesiyle sakız gibi olana dek yoğrulur. 
  • Yogrulan hamura en son salçası eklenir ve yoğrulmaya devam edilir.
  • Cok asırı su eklemeyin ki hamurunuz yumusak olmasın . 
  • Hamurdan minik minik toplar yapıp parmaginizla ortasına bastırın.
  • Tum hamur bitene kadar bu sekilde yapmaya devam edin.
  • Kaynamış suya bir kac adet limon tuzu ve tuz dokun.
  • Hazırladığınız köfteleri suya atın ve kaynatin.
  • Kaynayan köfteler suyun yüzüne dogru çıkınca olmus demektir.
  • Köfteleri süzün ama suyundan bir kenara ayırın.
  • Baska bir tencerede siviyag ve dövülmüş sarımsakları kavurun.
  • Üzerine salcalarini ekleyin.
  • Dogradiginiz domatesleri ve tuzunu koyun.
  • 1 cay bardağı kenara ayırdığınız sudan ekleyip kapağını kapatın ve iyice pisirin.
  • Pisen sosa köfteleri ekleyin.
  • En son kıyılmış maydanozlarini ilave edin.
  • Tabağa alıp sıcak servis yapın. 
  • Tarifin ölçüleri icin hulyalilezzetler.blogspot.com 'a canım teyzeme cok tesekkurler...

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder