12 Haziran 2014 Perşembe

Kilis Tava (2)



  • Malzemeler:
  • 1 kg kiyma ( kuzu ve orta yağlı olursa daha lezzetli olur, satırda çekilmiş yada sadece bir defa makinede çekilmiş),
  • 2 adet kuru sogan ( incecik kıyılmış ),
  • 1 adet kırmızı taze biber ( cok minik dogranmis),
  • 2-3 adet yesil biber ( aynı sekilde dogranmis),
  • Yarım demet maydanoz ( kıyılmış),
  • Tuz,
  • 1 tatlı kasığı karabiber,
  • 1 tatlı kasığı pulbiber,
  • 5-6 dış sarımsak ( dövülmüş yada incecik dogranmis),
  • Üzeri icin:
  • 6-7 domates ,
  • 5-6 yesil sivri biber,

  • Yapılışı:
  • Kiyma ve diğer malzemeleri yarım cay bardağı su ile beraber iyice yogurun. 
  • Tepsinize hazırladığınız haricinizi döküp duzeltin.
  • Üzerini düzeltirken az zeytinyagi dokebilirsiniz.
  • Dilimlere ayırıp üzerine domates ve biber koyun .
  • Folyoyla kapattığınız tepsiyi onceden isitilmis 200 derecelik fırında yarım saat pisirin. 
  • Yarım saat sonra folyoyu açıp üzeri kizarana kadar pişirmeye devam edin.
  • Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun:) 
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder