18 Eylül 2012 Salı

Bulbul Konagi


  • MALZEMELER
  • 1 adet yumurta,
  • 1 paket margarin yada tereyagi ( eritilmis ve sogutulmus),
  • 1 çorba kaşığı yoğurt,
  • 1 çorba kaşığı sirke,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • aldığı kadar un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 kase ceviz.

  • Serbet
  • 5 su bardagi toz seker ,
  • 5 su bardagi su,
  • bir kac damla limon suyu.

  • YAPILISI
  • Oncelikle serbeti hazirlayip sogutun.
  • Hamur icin once sogutulmus tereyagini sonrasinda kuru malzemeler haric digerlerini karistirin.
  • Yavas yavas un ilavesiyle yogurmaya baslayin.
  • Son olarak kabartma tozunuda koyup yumusak bir hamur elde edin ve iki parcaya ayirin.
  • Hamuru bir merdane yardimiyla acin.
  • Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
  • Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın.
  • Ikinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin.
  • Simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. boşluklara birer yarım ceviz içi yerleştirin.
  • Hafif yağlanmış tepsiye dizin ve onceden isitilmis 180 derecelik firinda uzerleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkan sicak tatlilarinizin uzerine soguk serbeti dokun ve dinlendirin.
  • El oyalayan ama yapilmaya deger bu sahane tarif portakal agacindan:)...

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
  •  

2 yorum:

  1. Immm senin bülbülünün konağını yesinler.Ellerine sağlık pek güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler teyzecim:) taa ramazanda verdigim iftarda yaptigim bu tatliyi ancak simdi koyabildim durumum vahim anliyacagin cocuklarla:))

      Sil