3 Ocak 2012 Salı

Mantar Dolmasi

 Esimin aldigi kocaman mantarlari gorunce iclerine guzel bir harc hazirlayip doldurmak istedim. Soyle tavuklu, besamel soslu, mantarli ve kirmizi biberli bir icle doldurup  firina verdigim mantarlar pistikten sonra beni cok mutlu ettiler. Davet sofralarinizda severek sunabilirsiniz. Farkli iclerlede degerlendirmeniz mumkun. Malzemeler su sekilde.....

MALZEMELER
14- 15 adet buyuk mantar ,
2 adet  kalcali tavuk budu ( haslanmis),
2-3 yemek kasigi tereyagi,
2-3 yemek kasigi siviyag,
2 yemek kasigi tepeleme un,
2 su bardagi sut,
1 su bardagi kasar peyniri rendesi,
1 adet kirmizi tatli biber,
mantarlarin sap kisimlari ( iclerini doldurucagimiz mantarlarin saplarini kullaniyoruz),
bir tutam maydanoz,
tuz,
karabiber,
1 tatli kasigi kekik.
YAPILISI: Mantarlarin sap kisimlarini koparip kucuk kucuk dogruyoruz. Kirmizi tatli biberide ayni kucuklukte dograyip bir tavada bir iki yemek kasigi siviyagla birlikte kavuruyoruz. Kavrulan kirmizi biber ve mantar saplarina tuzunu ve kekigini ekleyip altini kapatiyoruz. Diger bir tencerede tereyagini ve siviyagi alip unu iyice rengi donene kadar kavuruyoruz. Sutunu ekleyip iyice kaynatiyoruz. Tuzunu ve biberini ekledigimiz sosa onceden haslanmis tavuk butlarini ve kavurdugumuz mantarlari ekliyoruz. Kasar peynirinin yarisini mantarlarin uzerine serpmek icin ayirip yarisini besamel sosun icinde koyuyoruz. En son maydanozunuda dograyip harcimizi elde etmis oluyoruz. Saplarini cikardigimiz mantarlarin icine yemek kasigi yardimi ile bu harcla dolduruyoruz. Uzerlerine kasar peyniri rendesi serpip onceden isitilmis 180 derecelik firinda kasarlar eriyip kizarana kadar pisiriyoruz. Yaklasik 20 dakika kadar pisirdim. Herkesin firininda bu sure degisebilir. Yaninda sade bir pilavla sicak servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder