3 Ocak 2012 Salı

Dereotlu Cacik

Yemeklerin yanina en guzel giden tadlardan biride caciktir. Hele yaz aylarinda icinde buzla beraber herkesi ferahlatir. Ben cacigi cok sevdigimden icine su yada buz eklemeden kis aylarindada siklikla yapiyorum. Koyu kivamda olan bu cacigi uzerine bir yemek kasigi zeytinyagiyla  tuketmenin daha da saglikli oldugunu biliyormuydunuz? Bu kolay ve lezzetli mezemizin tarifine gecelim.

MALZEMELER
5-6 adet salatalik ( burada yasiyanlar icin 1 buyuk salatalik ),
2-3 dis sarimsak rendesi,
2-3 su bardagi yogurt ( greek yogurt kullandim kivami daha guzel oluyor),
bir tutam dereotu,
tuz,
yarim cay kasigi beyaz biber,
1-2 yemek kasigi zeytinyagi.

YAPILISI: Salataliklari iyice yikayin. Kabuklarini soymadan rendenin buyuk tarafiyla rendeleyin. Sarimsaklari, yogurdunu, tuzunu ve biberinide ekleyin. Dereotunuda koyduktan sonra tum malzemeyi karistirin. Kivamini kendi damak tadiniza gore ayarlayabilirsiniz. Servis yapmadan once uzerine bir iki yemek kasigi zeytinyagi gezdirin.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder