3 Ocak 2012 Salı

Cilekli Yas Pasta

Guzeller guzeli buyuk kizimin ve esimin dogum gunu ayni gun yani yilbasi gecesi. Her ne kadar biz o gun aniyor olmasakda ayni gun dogmalari cok buyuk bir tevafuk. Cok sevdigim abamin degerli valideside o gun vefat ettiginden icimiz bir taraftan hep buruk kaliyor. Rabbim o gun vefat eden yakinlari olanlar varsa onlara da sabir ihsan eylesin. Ins uzun yillar ailenizle birlikte mutlu ve saglikli bir sekilde yasamayi nasip etsin. Biz bu sene cok sevdigim abam ve halide arkadasimla ( tabiki minik ,guzel kizlariyla beraber:) dilanurumuzun dogum gunu icin pasta kestik. Dilanur o kadar mutlu oldu ki misafirlerimiz gittikten sonra defalarca tesekkur etti. Bizi kirmayip gelen ve kizimin bu guzel gununu paylasan iki gonul dostuma burdan cok tesekkur ediyorum ve yaptigim pastanin tarifine geciyorum.........

MALZEMELER
Pandispanyasi icin:
4 adet yumurta,
1 su bardagi seker,
yarim su bardagi misir nisastasi,
1 adet limon kabugu rendesi,
1 yemek kasigi siviyag,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 su bardagi un.

Kremasi icin:
2 poset cilekli krem santi ( bir kutunun icinden iki poset cikiyor ikisinide kullaniyoruz),
1 su bardagi sut.

Arasina koymak icin:
1 buyuk yemek tabagi cilek.

Kekini islatmak icin :
1 su bardagi cilek suyu ( diger meyva sulariylada olur).

Suslemek icin:
yenilebilir inci taneleri,
yesil fistik arzuya gore.


YAPILISI: Pandispanya icin yumurta ve sekeri iyice mikserleyin. Beyaz renk alip iyice kabarinca diger malzemeleri sirasiyla koyup yuvarlak yaglanmis bir kelebceli kaliba dokun. Onceden isitilmis 170-180 derecelik firinda pisirin ( ben yaklasik 40 dakikada pisirdim ve firinin agzini hic acmadim cikarmaya yakin bir kurdan batirip pisip pismedigini kontrol ettikten sonra cikardim).Pisen pandispanyayi iyice sogutun.
Genisce bir borcamda krem santiyi sut ile iyice cirpin. Soguyan pandispanyayi ikiye bolun( ben bu sefer uce bolerek kullandim).
Aralarini islatmak icin meyva suyu kullanin. Heryerini iyice islattiginiz pastanin icine krem santinin yarisini surun. Uzerine onceden yikadiginiz cilekleri dograyin. Ikinci kati pastanin uzerine kapatip kalan krem santiyle heryerini kapatin. Ben bir santi torbasiyla bir kac kasik krem santiyi sus yaptim ve cileklerle susledim. Uzerine yesil fistik ve inci taneleri koydum. Pastayi bir gece dolabta bekletirseniz daha iyi sonuc alirsiniz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

6 yorum:

  1. Doğum gününüzü kutlarım kevser .Allah sağlık sıhhat ve afiyet versin...

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler Teyze'cim Rabbim hepimize ayni sagligi sihhati ve afiyeti versin ins.......

    YanıtlaSil
  3. canım doğum gününüz kutlu olsun.Rabbim geniş ve güzel bir aile olarak 2cihanda da saadet nasip etsin.bize de bu güzel pastandan yapman dileği ile:)ülkü

    YanıtlaSil
  4. Merhaba...

    blogun cok güzel...

    su andan itibaren izlenmektesin...haberin olsun :-)

    sende buyur gel istersen....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu guzel yorumu nasil gormemisim anliyamadim. Cok tesekkurler Emel'cim, seni takipteyim zaten hali hazirda:))

      Sil