29 Kasım 2012 Perşembe

Kuru Erikli Kek

       Dun kendi kendime kuru eriklerle ne yapsam diye dusunurken yiyemedigim halde( diyetteyim) kek yapsam guzel gider diye dusundum . Aksam da cok sevdigim bir arkadasim'a giderken yanimda goturdum. Umarim tadi guzel olmustur. Cunki evdeki olan malzemelerle ortaya cikan bir kek oldu. Yaninda sicak cay ve doyulmaz sohbetle guzel bir aksam gecirdik. Simdiden gonlunu ve evini acmis canim arkadasim'a tesekkur ediyorum. O kendini biliyor:)....
Kekimizin malzemeleri su sekilde......


  • MALZEMELER
  • 2 yumurta,
  • 1 su bardagi siviyag,
  • 1 su bardagi seker,
  • 1 su bardagi dogranmis kuru erik,
  • yarim su bardagi nisasta,
  • 1,5 su bardagi un,
  • yarim su bardagi sut,
  • yarim su bardagi iri dogranmis badem, ceviz veya findik kirigi ( ben hepsini karisik kullandim),
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 yemek kasigi hindistan cevizi ( arzuya gore),
  • 1 limon kabugu rendesi.
  • Glazuru icin:
  • 3 yemek kasigi pudra sekeri,
  • 2 yemek kasigi meyva suyu ( eger cok koyu olursa kivamini ayarlamak icin istediginiz kadar ekleyebilirsiniz).
  • YAPILISI
  • Yumurta ve seker iyice kopurene kadar cirpilir.
  • Kuru erik ve ceviz, badem yada findik kirigi haric diger malzemelerin hepsi karistirilir.
  • En son kuru erik ve ceviz bir kasik unla unlanir ve kek hamurunun icine konulur ( kekin dibine cokmemesi icin yapiyoruz bu islemi).
  • Yaglanmis bir kek kabina dokulur ve onceden isitilmis 165-175 derecede  yaklasik 45-55 dakika arasinda pisirilir.
  • Herkesin firini farkli oldugundan arada bir kontrol etmeyi unutmayin ( yanliz firinin kapagini acmadan, dis camindan:) unutmayin kek hamuru firinin kapagini acarsaniz istediginiz gibi kabarmaz).
  • Kekinizin tamamen pistigini su sekilde anlayabilirsiniz bir kurdani keke batirip cekin eger kurdana kek hamuru yapismamis olursa kekiniz tamamiyla pismis demektir.
  • Firindan cikan kekinizi iyice sogutun.
  • Uzerine arzu ederseniz 3 yemek kasigi pudra sekerini bir- iki yemek kasigi meyva suyuyla karistirip koyu kivamli bir glazur yapin ve kekinizin uzerini susleyin.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder