Limonlu Bal Şuruplu ( Wolke) Kek
- Malzemeler:
- Keki için:
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 limon kabuğu rendesi,
- 1 su bardağı süt,
- 2 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 100 gram yumuşamış tereyağ yada margarin,
- Fırına koymadan önce üzerine dökmek için 1 yemek kaşığı pudra şekeri,
- Limonlu Bal şurubu için:
- 1 yemek kaşığı şeker,
- 2 yemek kaşığı bal,
- 1 adet limonun suyu,
- 1 yemek kaşığı su,
- Piştikten sonra üzerine serpmek için 1 yemek kaşığı pudra şekeri,
- Yapılışı:
- Öncelikle yumurta,şeker ve limon kabuğu rendesi iyice köprüne kadar (10 dakika kadar ) mikserlenir.
- Tereyağ hariç diğer kek malzemeleri eklenip çırpılmaya devam edilir.
- Son olarak oda sıcaklığındaki tereyağ da eklenir ve yağ kaybolana kadar mikserlenir.
- Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş kalıba ( çok büyük bir kullanmanızı önermem, ben kelepçeli kalıp kullandım) dökülür üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpilir ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir.
- Pişen kek soğumaya bırakılır.
- Küçük bir tencerede şurup malzemeleri karıştırılıp bal eriyene kadar ısıtılır.
- Soğuman kekin üzerine kürdanla delikler açılır ve şurup bir kaşık yardımıyla dökülür.
- Her tarafına eşit dökmeye özen gösterin.
- Üzerine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.
Afiyet Olsun :)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder