21 Şubat 2014 Cuma

Tavuklu Tel Şehriye Salatası


  • Malzemeler:
  • 2 su bardağı tel şehriye,
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ yada sıvıyağ,
  • 2 adet kalçalı tavuk budu ( haşlanmış ve çok ince didiklenmiş),
  • 5-6 tane taze soğan ( incecik kıyılmış),
  • Yarım demet maydanoz ( kıyılmış),
  • Bir tutam dereotu, 
  • 4-5 adet küçük doğranmış kornişon turşu,
  • Yarım limon suyu,
  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • Tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber,
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu ( normal suda olur ama tavuk suyuyla çok lezzetli oluyor).


  • Yapılışı:
  • Tavuklar bol suda iyice haşlanır ve incecik didiklenir.
  • Ayrı bir tencereye tereyağ alınır ve şehriyeler renkleri dönene kadar birlikte kavrulur.
  • Hafif rengi dönünce üzerine 3,5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte pişirilir.
  • Pişen şehriyeler dinlendirilir.
  • Diğer malzemeler incecik doğranır.
  • Soğumuş yada ılımış şehriyelere sebzelerin hepsi eklenir, nar ekşisi tuzu ve baharatlarıda eklenip karıştırılır.
  • Son olarak ekşisi konulur ve damak tadınıza  göre ayarlanır.
  • Afiyetle ikram edilir:) 

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder