29 Aralık 2011 Perşembe

Baharatli Patates Dilimleri

Pazar kahvaltilarinizda  yada tavuk yemeklerinin yaninda yapabileceginiz guzel bir lezzet....

MALZEMELER
1 kg patates,
zeytinyagi yada siviyag,
1 tatli kasigi reyhan,
1 tatli kasigi kekik,
1 cay kasigi karabiber,
1 cay kasigi kirmizi biber,
2 dis rendelenmis sarimsak,
tuz ( tuzotta kullanabilirsiniz).

YAPILISI: Patatesleri orta kalinlikta elma dilimi gibi dilimleyin. Ben kabuklarini soymayi tercih ediyorum ama ince kabuklu patates kullanicaksaniz iyice yikadiktan sonra direk kullanmanizi tavsiye ederim. Baharatlari ve yagiyla harmanlayip bir tepsiye dokuyoruz. Onceden isitilmis 180 derecede iyice kizarip yumusayana kadar pisiriyoruz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder